2023 Yılında Yükselmesi Beklenen Coinler
  1. Anasayfa
  2. Genel

2023 Yılında Yükselmesi Beklenen Coinler

2023 yılında yükselmesi beklenen coinler nelerdir? Hangi coinler yatırımcısının yüzünü güldürebilir? Tüm bu sorularınızın tahmini cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

Aşağıda okuyacağınız yazı, bilgi verme amaçlı yazılmıştır. Yazılanların hiçbiri yatırım tavsiyesi içermez.

Yükselmesi beklenen coinler tahminlerine geçmeden önce birikim ve yatırım çeşitlerini inceleyelim.

Uzun yıllar birikim yaptınız ve artık bunu bir yatırıma mı dönüştürmek istiyorsunuz? Peki, sizin için hangi yatırım aracı daha güvenli, bunu nasıl öğrenebilirsiniz? Bilgi edinerek. Evet, tam olarak böyle. Hangi yatırım aracını seçerseniz seçin iyice okuyup araştırmadan asla tavsiye ile bir alana girmeyin. Önce ne kadar risk alabileceğinizi düşünün. Birikim yaparken riske girmezsiniz fakat kârınız az olur. Yatırımda daha yüksek bir kârlılık ile birlikte düşük orta ve yüksek seviyelerde risk alanları vardır. Eğer kaybetmeyi de göze alacaksanız yatırımları araştırabilirsiniz.

Borsa, arsa, gayrimenkul gibi birçok yatırım alanı mevcut. Fakat teknoloji her alanda değişim yaptığı gibi yatırım alanında da kripto para ya da diğer adıyla dijital para uygulamasını geliştirdi. Bu dijital paraya kısaca coin deniyor.

Şimdi son dönemlerin en çok aranan kelimelerinden olan coin kelimesini yakından tanıyalım.

Coin Nedir?

coin nedir
coin nedir

Geliştirilen bir blok zincirinde kullanılmak için oluşturulan kripto para cinsine coin denir. Paranın değişim aracı olan coinler gerçek hayatta yoktur. Yalnız dijital ortamda var olan bir paradır. En çok duyulan coin ise BTC’dir (BTC, bitcoinin kısaltmasıdır).

Milyarlarca dolarlık hacmi olan bu yeni sektörde zaman zaman keskin düşüşler olduğu gibi keskin yükselişler de mevcut. Bu yüzden birçok coin bulunuyor. Bu coinlerin genel ismine metaverse coin deniyor. Metaverse, gerçek dünyaya alternatif bir dünya olarak düşünülüyor. Sanal gerçeklik de denen bu kelime 2021’de Facebook’un adını Meta olarak değiştirmesiyle gündeme oturmuştu. Metaverse coini de kelime kökenine inersek, gerçek dünyanın sanal dünyadaki alternatif para birimi olarak adlandırabiliriz. Hatta metaverse coinde kullanılınca daha gerçekçi oldu denilebilir. Çünkü metaverse olan sanal da olsa bir nesneye sahipti. Bilinmeyen veya az bilinen kelimelerle ilgili bilgileri açıkladığımıza göre şimdi her kelimenin anlamını bilerek ve zihninizde soru işareti olmadan okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar!

Yükselmesi beklenen coinler coin yatırımı yapanların takibindeki bir soru. Şu coin kesin yükselir kesin düşer diyemiyoruz. Çünkü coin piyasası yukarıda da yazdığımız gibi kimi zaman keskin düşüş ve yükselişlere şahit oluyor. Yazacaklarımızın yalnız bir tahmin olduğunu unutmayınız.

Kripto para piyasası analiz uzmanlarının tahminine göre yükselmesi beklenen coinler :

SAND (The Sandbox)

sandbox coin
sandbox coin

Atari, The Sheep gibi yatırımcı desteğini alan SAND, binance desteği ile birlikte yükseliş trendini yakalamaya devam ediyor. 2021 Kasım’ında 8.5 dolar ile zirveyi zorlayan SAND coin, sonraki dönemlerde oldukça düşüş yaşadı. Uzmanlar SAND coinin 2022 yıl sonunda 4.4 dolar civarında kapanış yapmasını bekliyor. Wallet İnvestor ise SAND coin için 1 yıllık süreçte 7.34 dolar hedef belirledi.

IIIluvium (ILV)

Illuvium-ILV-coin
Illuvium-ILV-coin

Fantastik bir metaverse coin türü olan ILV, ethereum üzerine geliştirilmiştir. Metaverse yatırımcılarıyla birlikte sunulan pasif gelir olanakları ile DeFi sistemini (merkeziyetsiz finans) benimseyen yatırımcıların da ilgisi büyük ölçüde çekti. Aynı zamanda Binance’ta da listelenen ILV coin, kripto para piyasasında önemli bir yer edinmeyi başardı. Metaverse içine dağıtılmış olan 100’den fazla ILV adı verilen NFT’lerin de yer aldığı proje, potansiyelini olumlu yönde arttırmıştır. Wallet İnvestor ILV coin için 1 yıllık süreçte 1.446 dolar hedef belirledi. Price Prediction’un ILV coin için tahmini ise 889 dolar.

CEEK (Ceek VR)

2023 yılında yükselmesi beklenen coinler
2023 yılında yükselmesi beklenen coinler

Ceek coin, 2018 yılında Ceek Global Innovations tarafından piyasaya sürüldü. Ceek coin projesi, snatçılarla hayranları birleştirerek konser, tiyatro gibi etkinlikleri arttırılmış gerçeklik ile gösteren bir projedir. CEEK, 2021 Kasım’ında 1.59 dolarla zirveyi gördü. Daha sonra çeşitli düşüşler yaşadı. Şimdi ise CEEK coinin grafiği yine yükseliş çizgilerinde. Price Prediction’un CEEK coin için 1 yıllık hedefi ise 0.59 dolar oldu.

Atlas (Star Token Atlas)

yükselmesi beklenen coinler nelerdir
yükselmesi beklenen coinler nelerdir

2021 Eylül’ünde piyasaya giren Atlas, platformun yerel tokeni ve hesaplama birimi. Çünkü Atlas token, tüm metaverse ekonomisine güç veriyor. Atlas aynı zamanda uzay araştırması için büyük bir strateji geliştiren Solana merkezli bir Metaverse NFT projesidir. Ekonomik olarak neden önemli? Çünkü oyuncular; mürettebat, uzay gemisi, arsa gibi NFT varlıkları için mutlaka Atlas token kullanmak zorunda. Eylül 2021’de 0.282 dolarla zirveyi gören Atlas coin daha sonra oldukça sert düşüşler yaşadı. Atlas coin için UpToBrain analistleri 2022 yılının sonu için 0.327 dolar tahminde bulunuyor. Price Prediction ise yıl sonu için 0.04 hedefini öngörüyor.

BLOK (Bloktopia)

bloktopia coin geleceği
bloktopia coin geleceği

Bloktopia, merkeziyetsiz bir metaverse kurmak için yapılan bir projedir. 21 milyon Bitcoini tanımak için 21 seviyeden oluşturulmuştur. Binance’e girmesi de söz konusu olan Bloktopia bu durumda yatırımcının güvenini daha çok kazanmış olacaktır. 2021 Ekim’inde 0.18 dolarla zirveyi gören Bloktopia için analiz uzmanları 2023 hedeflerini oldukça olumlu buluyor. Yükseliş yönünde tahminde bulunan analiz uzmanlarından UpToBrain uzmanları 1 yıl için hedef fiyati 0.12 dolar olarak öngörüyor. Price Prediction ise Bloktopia için 0.026 dolar olarak hedef belirledi.

MANA (Decentraland)

mana coin geleceği
mana coin geleceği

Decentraland, 90.601 parsel araziden oluşan merkezi olmayan bir sanal gerçeklik platformudur. Kullanıcılar; araziler, sanat eserleri ve NFT’ler geliştirerek bunlara sahip olur. MANA, arazi satışları ile sürekli gündemde kalmayı başarıyor. 2021 Kasım’ında 5.90 dolarlık zirveyi gören Decentraland, sonrasında sert düşüşler yaşadı. Crowd Wisdom 2022 yıl sonu için Decentraland coin hedefini 3 dolar olarak belirledi ve yükselişin devam edeceğini öngördü. Wallet İnvestor ise 1 yıllık hedefini 4.69 dolar olarak belirledi.

AXS ( Axie Infinity)

axs coin geleceği
axs coin geleceği

Pokemondan esinlenilerek ortaya çıkarılan AXS, Axie adı verilen evcil hayvanların yetiştirildiği bir metaverse oyunu. NFT satışı ve bahis ödülleri ile AXS, oldukça değer kazandı. 2021 Kasım’ında 166 dolarla zirveyi gören AXS, uzun süre düşüş seyrinde devam etti. Uzmanlar AXS için yükseliş grafiğinin başlayacağını tahmin ediyor. Price Prediction’un AXS için bu yıl sonu hedefi 67 dolar. Gov Capital ise AXS coin için hedefini 334 dolar olarak belirledi.

UFO (UFO Gaming)

ufo-coin-nedir
ufo-coin-nedir

UFO gaming son dönemin popüler sanal dünyası Metaverse ile Blok zinciri geliştiricisini bir araya getiren projelerden biridir. Konusu galaksiler arasındaki oyunları anlatmaktadır. UFO coin bu yerel oyunun kripto para birimidir. Kullanıcılarına uzay sırlarını açmanın yanı sıra oyna kazan sloganını da yerleştiren bir oyun. NFT ve Staking gibi DeFi kazançlarından yararlanma fırsatı sunan platform aynı zamanda LBank KuCoin, Gate.io gibi farklı borsalara girmeyi de başardı.

Uzun Vadeli Coin Yatırımı 2023

Metaverse giderek daha çok yatırımcıyı çeken sanal bir dünya. Sert düşüş ve yükselişleri ile soru işaretleri barındıran bu platformdaki 8 coinde yükselmesi beklenen coinler olarak analiz uzmanlarının tahminlerini yazdık. Eğer uzun vadede yatırımcı olacaksanız yükselmesi beklenen coinler piyasasını takip edip son kararı tüm grafikleri inceleyerek yine siz verebilirsiniz. Sizin de öneriniz varsa yorumlarda bahsetmeyi unutmayın. Bol kazançlı günler!

Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir